top of page

Nanna er Danmarks bedste i Vejgaard

Nanna Fyllgraf Lorentzen, som arbejder på Vejgaard Apotek, blev i januar udvalgt som vinder af titlen ”Årets Farmakonom 2023”. VejgaardMagasinet var med, da farmakonomen, til hendes store overraskelse, fik overrakt den fine pris og blev fejret med flotte ord, kram og glædestårer.

Af Nana Holdgaard Haslund, VejgaardMagasinet



”Årets Farmakonom 2023”. Nanna Fyllgraf Lorentzen, sammen med datteren Esther.

En hæder for det gode arbejde

Tirsdag 30. januar kl. 11, blev Nanna totalt overrasket af repræsentanter fra Farmakonomforeningen, familie og kollegaer, da hun fik overrakt prisen som ”Årets Farmakonom 2023”.

Hvert år hædrer Farmakonomforeningen en farmakonom, der gør en forskel for kolleger, borgere, elever og/eller farmakonomfaget. Farmakonomforeningens bestyrelse vælger vinderen baseret på indstillinger, der indsen-

des af kollegaer og elever. Det er derfor ikke hvem som helst, der kan tilskrives denne titel.

I et interview med VejgaardMagasinet fortæller Nannas chef Rinette Rohde, kollega Inger Hellegaard og elev Michelle Feldskov Hansen, hvorfor Nanna er den helt rigtige til at vinde denne titel: ”Vi er en del af det danske sundhedsvæsen, og kerneopgaven i vores arbejde er, at vi skal gøre en forskel for kunderne. Vi hjælper med at skabe et rationelt brug af lægemidler gennem god faglig vejledning, og det gør Nanna med hjertet. Hun brænder for faget,” forklarer Rinette, indehaveren af Vejgaard Apotek.


Mød Årets Farmakonom 2023

Nanna er 29 år gammel og har en 2-årig datter, Esther, med kæresten Frederik. Før Nanna blev farmakonom, læste hun til sygeplejerske. “Jeg var ikke 100% sikker på sygeplejerskefaget. Derfor tog jeg beslutningen om at droppe ud af studiet, uden at have nogen ide om, hvad jeg så skulle. Jeg vidste kun, at jeg ville have et arbejde, hvor jeg kunne hjælpe mennesker,” fortæller Nanna.

Det var Nannas kusine, der sporede hende ind på farmakonomuddannelsen, og efter lidt research, vidste hun, at det var det helt perfekte match. Nanna fortæller, at det var den samme følelse hun mærkede, da hun blev tilbudt læreplads hos Vejgaard Apotek. “Jeg havde hørt så meget godt om Vejgaard Apotek og har altid følt, at der er noget specielt ved at komme herind.” Så det blev på Vejgaards apotek, at Nannas kærlighed til faget virkelig begyndte at blomstre.

Nanna blev færdiguddannet i 2021 og har siden da påtaget sig mange roller. Hun er tillidsrepræsentant og uddannelsesansvarlig på apoteket samt Næstformand i Farmakonomernes Kreds Nordjylland.

Selvom, Nanna elsker alt ved sit arbejde, er det især eleverne, hun brænder for. “Jeg havde selv en vildt god studietid, så jeg vil gerne hjælpe de nye elever på vej og give dem den støtte, de hver især har brug for,” fortæller farmakonomen.



Elev Michelle er stolt af sin uddannelsesansvarliges præstation.


En kollega, man kan stole på

Nannas dedikation til sit arbejde kan mærkes på arbejdspladsen og det er derfor en kollega og en elev, uafhængigt af hinanden, som har indstillet Nanna til titlen som ”Årets Farmakonom 2023”.

Kollega Inger, farmakonom på Vejgaard Apotek i 28 år, fortæller, at Nanna har gennemgået en enorm udvikling siden hendes elevtid. ”Nanna er en speciel person. Hun kan altid huske, hvad der sker i hendes kollegaers liv og spørger ind til dem. Hun er utrolig faglig orienteret, behandler kunderne fantastisk og tager deres problemer alvorligt.”

Og det er ikke kun kollegaerne, der elsker at have Nanna på arbejdspladsen. Michelle, 3. års elev på Vejgaard Apotek, har nydt glæde af at have Nanna som sin uddannelsesansvarlige. ”Nanna elsker at lære fra sig og elsker, når man stiller spørgsmål, så jeg har været megaheldig. Hun er vellidt af både kollegaer og kunder, fordi der er en ro over hende, som skaber tryghed,” fortæller Michelle, som også indstillede Nanna til ”Årets Farmakonom 2023”.


Rinette fortæller, under flagopsætningen, at da hun modtog opkaldet fra Farmakonomforeningen, om at Nanna havde vundet, var hun ikke overrasket. ”Nanna er en af brikkerne, der virkelig gør en forskel. Hun forstår at skabe det gode, faglige apotek og sørger for, at vi er dygtige nok til at sælge vores viden.”





”Det går lige i hjertet”

Trods alt det, Nanna gør for sin arbejdsplads, fortæller farmakonomen, at hun var enormt overrasket, da hun vandt ”Årets Farmakonom 2023”. ”Jeg har virkelig de bedste kollegaer, og

jeg er virkelig beæret over, at de har tænkt på mig. Jeg synes jo også, at de fortjener den pris. Det går lige i hjertet”.

Ingen af Nannas kollegaer er forbavsede over, at det blev Nanna, der vandt titlen som ”Årets Farmakonom 2023” – Og efter at have talt med både Nanna og hendes kollegaer, er vi det da heller ikke her hos VejgaardMagasinet.

Vi ønsker Nanna et rigtig stort tillykke og takker hende for at gøre en forskel i Vejgaard.



137 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page