top of page

Det hele startede i 1824

For 200 år siden, altså i 1824, var det Kong Frederik 6., der sad på tronen, og

Danmark var lige begyndt at opleve økonomisk medgang efter en kraftig

inflation grundet krig i Europa - underligt, hvordan historie har en tendens

til at gentage sig selv…

Det var i selvsamme år, at Jacob Kjellerup og en gruppe aalborgensere startede

Aalborg Bys og Omegns Sparekasse i en lille baggård i hjertet af Aalborg.

Banken eksisterer stadig den dag i dag - Du kender den nok bedst som Spar Nord.

Af Nana Holdgaard Haslund, VejgaardMagasinet


Peer Kristensen, direktør i Vejgaard afdeling gennem de sidste 12 år, har i alt 36-års erfaring hos banken, hvor han startede karrieren i 1988 som elev.

I anledning af Spar Nords 200-års jubilæum har VejgaardMagasinet talt med Peer Kristensen, som har været direktør i Vejgaard afdeling gennem de sidste 12 år, men har i alt 36-års erfaring hos banken, hvor han startede karrieren i 1988 som elev.

Ikke nok med, at Spar Nord har 200-års jubilæum, så fortæller den garvede bankmand under vores samtale, at Spar Nord Vejgaard fylder 117 år.


117 år i Vejgaard

Tilbage i starten af 1900-tallet tilhørte Vejgaard Nørre Tranders Kommune, som blev lagt sammen med Aalborg Kommune i 1950’erne. Vejgaard havde på daværende tidspunkt lige fået sit første lokale bibliotek, og i 1907 fik Vejgaard altså også sin første lokale bank.

Spar Nord Vejgaard er blevet hængende lige siden og har bogstavelig talt ligget i Vejgaard i 117 år. Banken har dog flyttet lokaler et par gange og holder nu til i den gamle, smukke apoteksbygning på Hadsundvej 20.

Peer Kristensen er ikke i tvivl om, hvordan Spar Nord har kunnet tilfredsstille deres kunder i snart 200 år og samtidig udviklet sig fra en lokal til national bank.


Bankens facade i 1943.


En personlig bank i en digital verden

Peer Kristensen påpeger, at banken er en del af samfundet og dermed er det afgørende, at den også udvikler sig i takt med samfundet. Afdelingsdirektøren bruger digitalisering som et eksempel. Især under coronaviruspandemien blev det både nødvendigt og normalt at interagere med sin bank digitalt gennem netbanken og virtuelle møder.

Og selvom Spar Nord selvfølgelig tager del i udviklingen, og derfor også tilbyder digitale kommunikationsmuligheder, ser banken stadig stor værdi i den personlige kontakt med kunderne.

“Der er rigtig mange banker, der bliver digitale og kommer ’langt væk’ fra deres kunder. Hos os står døren åben hver dag, og du kan finde telefonnumre og e-mails på alle medarbejdere. Vi oplever, at rigtig mange kunder gerne vil mødes med deres bankrådgiver til de afgørende øjeblikke - såsom når de skal flytte hjemmefra, ved første boligkøb, skilsmisse, dødsfald og formuerådgivning. Dermed er vi med til at gøre en forskel og skabe kundeværdi.”

Peer Kristensen fortæller, at det er den tætte kontakt til kunden og ønsket om at udøve den bedst mulige service, uanset om det er gennem digitale løsninger eller personlig rådgivning, der er Spar Nords største styrke.


Kunderådgiver Claus Syndergaard og Peer Kristensen fortæller om planerne for 200-års jubilæet.


“Vi behandler folk ens,

ved at behandle dem forskelligt”


Afdelingsdirektøren fortæller, at Spar Nords evner til at tilpasse sig den enkelte kundes behov især er nyttigt i Vejgaard. “Vejgaard er et attraktivt område på grund af en stor mangfoldighed i bolig- og forretningslivet. Det er fedt at have mange forskellige kunder, fordi vores bankrådgivere får lov til at lave mange forskellige løsninger.”

Grundet den mangfoldige kundeskare, er Spar Nord Vejgaard nødt til at tilpasse sig den individuelle kunde: “Vi behandler vores kunder ens, ved at behandle dem forskelligt for at opfylde deres specifikke behov. Det gør, at jeg har et job, hvor ikke to dage er ens.”


Spar Nord giver tilbage til lokalsamfundet

Det er tydeligt, at trivsel og fællesskab fylder meget for Peer Kristensen, både i forhold til kollegaer og kunder, men han sætter også en ære i at hjælpe foreningslivet, og dette gør han delvist gennem Spar Nord.

“Gennem frivillige fællesskaber og foreningslivet kan vi være med til at understøtte det, der reelt gør, at vores lokalområde er et attraktivt sted at bo. Når det går godt i Spar Nord, vil vi

selvfølgelig gerne give tilbage til lokalsamfund-

et,” fortæller Peer Kristensen.

Det er dog ikke kun for at gøre lokalområdet til et attraktivt sted at bo, at Peer Kristensen ser en stor gevinst i at vedligeholde foreningslivet i Vejgaard. “Jeg plejer at sige, at 90 % af mennesker er flokdyr. Det gør mig glad at se, at folk kan gå til foreningslivet for at finde et fællesskab.”

Udover, at Peer Kristensen selv er en aktiv del af foreningslivet, kan han gennem Spar Nord og Spar Nord Fonden bidrage med økonomisk støtte. “Jeg vil ikke sige, at vi bekæmper ensomhed, fordi det lyder som om, at vi er ved at redde hele verden. Men vi tror på, at ved at bibeholde disse aktiviteter, bliver vi alle glad-ere.” Peer Kristensen er altså ikke i tvivl om, at det er Spar Nords fokus på god service, trivsel og fællesskab, der gør, at banken kan fejre 200-års jubilæum i år.



Fakta Peer Kristensen

• Bopæl: Gudumholm, hvor Peer har boet hele livet.

• Familieforhold: Gift med Helle og sammen har de to

sønner: Frederik og Simon.

• Interesser: Peer er tidligere professionel fodboldspiller

for AaB og er stadig passioneret omkring sporten.

• Passioner: Fællesskab og foreningsliv.

• Foreningslivet: Peer har været en del af foreningslivet i

over 40 år, både indenfor sport og handelslivet.

Generelt, står han til rådighed som sparringspartner

for en række sports- og motionsforeninger i Aalborg

Kommune.

Hovedformand for Gudumholm IF





 
 

Comments


TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Mange tak for din interesse!

  • Facebook
  • Instagram

Find os på sociale medier og hold dig opdateret på

VejgaardMagasinet.dk

© 2021 by Vejgaard Magasinet

bottom of page